22.3.06

Metabloggausta

Minuakin kiinnostaa metabloggaus, jonka lasken verkkoviestinnän alueeseen. En jaksa ymmärtää, miksi tämä aihe pullistaa jokusten otsasuonia. Ihan samahan on olla kiinnostunut vaikka kirjallisuudesta kirjoittamisesta tai elokuvatutkimuksesta tai käsityölehdistä kuin virtuaalisanojen tutkimisen vuolaasta virrasta. Jos on kiinnostunut virtuaalisanoista, ei voi olla kiinnittämättä huomiota niiden syvempiinkään merkityksiin ja psykologiseen puoleen. Ajattelinkin jatkossa kommentoida entistä enemmän blogitovereitani, tehdä löytöjä Blogistanissa ja nostaa esille mieluisia blogeja ja tutkia blogivirtojen lainalaisuuksia ja salattuja puutarhoja. Näpeille en halua ketään antaa, mutta en hymistelläkään. On tämä niin mielenkiintoista että.

Jään odottamaan uuden lehden ensi numeroita, ennen kuin päätän, tilaanko lehden. Hämmästyttävän moni tuntuu tilaavan sian säkissä. Kovin tutunoloisella ironialla uusia toimittajia nyt haetaan. Katsotaan kuitenkin avoimin mielin, mitä on tulossa. Eihän lehden täydellinen tarvitse olla, näissä tuulisissa oloissa, mutta jotain linjaa pitää toki löytyä.

Nostan tänään estradille Hurmaava Itsemurha -blogin, jonka hoksasin maalaisen mukavasti terävöityneestä blogista. Hurmaavassa Itsemurhassa minua kiehtoo se seikka, jonka olen Ikkunaiineksen ykkösosassa maininnut oman kirjoittamiseni tavoitteeksi: pienen tilan ja kaikinpuolin minimalistiseksi supistuneen elämän kuvauksen. Juuri tällaista haluan lukea ja itsekin kirjoittaa. Kirjoittajan persoona nousee suureksi, kun ympäristö kutistuu. Bergmanilaiset musta-valkotunnelmat ovat lähellä. Ja ihminen kaikkineen, paljaana ja alastomana ilman teeskentelyä. Kovasti on Brimin kommenttilootassa jo äidillisiä neuvoja.

(Maalaus Jan Steen)

8 Comments:

At 22/3/06 20:30, Blogger A-K.H said...

Harvinaista, että kommenttilootasi on noin orpo. Vointeja!

 
At 22/3/06 20:38, Blogger Iines said...

Hieman bloggausaihetta sivuten kommentoin tässä - kun en viitsi tästä uutta pärettäkään tehdä ja kun muitakaan kommenteja nyt ei ole tullut - Sediksen blogista löytämääni parahdusta, jossa mies toteaa pudonneensa blogisuosiotilastoissa melkoisesti vuoden aikana.

Noh, liikuttavat nämä käyrät nähtävästi miesväkeäkin, huomaan. Mukava huomata, että miehelläkin voi olla herkkä suhde blogiinsa.

Itse ihmettelen samaan aikaan oman blogini huikeaa kirimistä luettujen listan kärkipaikoille, kahdenkymmenen luetuimman blogin joukkoon. Mikä tällaisen lukubuumin kohdallani on saanut aikaiseksi? Ilmeisesti kritiikkini BlogiSanomia kohtaan? Näin ainakin otaksun. Tällaisia piikkejä on minulle sattunut ennenkin, mutta ei näin huikeaa nousua. Pidän sitä positiivisena asiana ja otan sen kohteliaisuutena, koska blogini ei ole rällänyt tällä asialla eikä ole esitellyt runkkukuvia, ei pettäjän tai avioliittohelvetin tai alkoholistin tyttären kurjuudenkuvauksia. Kiitos vaan lukijoille, vaikka tiedän, että persmäki on jo alkanut. Iloisesti kuitenkin laskettelen ja tulen ehkä joskus taas katsomaan tänne huipulle...

Muuten olen sitä mieltä että blogilistan tilaajasysteemi joutaa romukoppaan. Se tuo muutenkin tullessaan ikäviä lieveilmiöitä ja aiheuttaa Blogistanin jakoa klaaneihin, kun suosikkeja valitaan ja kotoutetaan oman blogiin.

Lukijamäärät kertovat mielestäni totuudenmukaisemmin blogien suosion, jos sitä nyt kerran halutan mitata. Runkkublogit tipahtavat nopeasti alas, mutta todelliset kestosuosikit pysynevät luetuimpienkin kärkipaikoilla viikosta toiseen.

*

Tattis, a-k.h, vointeja itse kullekin! :)

 
At 22/3/06 22:04, Blogger Noelia said...

Itse löysin Blogistanin (aikaisempi blogini ei ollut täällä) Parnasson 1/2006 artikkelin Liikettä oudossa maastossa - artikkelin kautta, jossa mainittiin muun muassa tämä blogi ja kehuttiin sitä 'kirjallisesti kunnianhimoiseksi'. Jäin koukkuun.

 
At 22/3/06 22:13, Anonymous JtB said...

Mikä tällaisen lukubuumin kohdallani on saanut aikaiseksi?

Kyllä se on se aavejäytäjäinen.

 
At 23/3/06 06:21, Blogger SIKURI said...

Jos blogilistan tilaajasysteemi joutaa romukoppaan, miksi taisteket sen puolesta hmh. pitkään?
Mikset lopeta pöyhöilyä ja ole oma itsesi. Taistelet kuin hiton tuulimyllyt olisivat ilmestyneet Suomeen . . .

 
At 23/3/06 07:56, Blogger JM said...

Olen samaa mieltä vanhemman top-listan jäykkyydestä, mutta jonkinlainen reservaatti vanhoille jäärille pitää olla. Olen jo vuosia sitten kirjoittanut luetuimmat listan tarpeesta. Aluksi minulle irvailtiin kuten nyt sinulle, mutta vaivihkaa se ilmestyi ja on osoittautunut hyväksi.

Kiitos kun mainitsit Brimin.

 
At 23/3/06 08:59, Blogger Iines said...

Kiva kuulla, että joku on löytänyt tänne blogimaailmaan Parnasson kautta, Sonja! Tuo maininta antoi minulle uskoa itseeni kirjoittajana ja sai minut pohtimaan myös muuta kirjoittamistani hieman vakavammin ja kunnianhimoisemminkin.

Vai aavejäytäjäinen, jtb. :)


Sikuri,
uskon että tarkoitat mitä sanot, mutta minä en pääse sisälle sanoihisi, vaikka mietin niitä. Tahtoisitko selventää, mitä tarkoitat, kun esimerkiksi pöyhöily tuo mieleeni pöyhkeilyn, joka tuntuu oudolta jopa ajatustasolla. Ja miten minä tuon tilaajasysteemin puolesta taistelen?

* Jm,
kiitos itsellesi, että löysin Brimin blogin. Pitkästä aikaa todella hyvä blogi, jonka tunsi heti itselleen läheiseksi.
- Ja ei me vanhat mitään reservaattia tarvita, sinne vaan mukaan keikkumaan luetuimpien listoille, se riittää hyvin, koska se on totuus. Voisin kirjoittaa parodisen päreen tilaajien hankkimisesta omaan blogiin, mutta en viitsi tällä erää ärsyttää enempää. Päre voitaisiin ottaa kirjaimellisesti, kuten tekstini monesti otetaan, syystä joka kummastuttaa itseäni eniten.

 
At 23/3/06 18:27, Blogger Iines said...

Onko tuossa blogilistan tilastoinnissa nyt yhtäkkiä jokin muutos? Lopettaneita tilaajia ei taida enää näkyä, ja uusien tilaajien perään on lisätty ilahduttava huutomerkki?

Jos näin on, suurkiitokset tästä muutoksesta, jota itsekin ehdotin taannoin ja voimallisesti blogissani.

 

Lähetä kommentti

<< Home