4.9.06

Niin makaa kuin petaa

Jääkaapin sisältö tänä maanantaiaamuna:

Becel-margariinia, prk
Luomumunia, 3 kpl
Kadett-juusto, 10-prosenttinen, jämät
Suolakurkkuja, melkein tyhjä prk,
Gefilus-piimä, melkein tyhjä
Tyrnimehua, avaamaton prk
Hanapakkaus kuivaa valkoviiniä, avattu
Sillipurkki, Vestan tomaatti, puolillaan
Perunoita, Siikli, yhdelle aterialle
Porkkanoita, avaamaton pss

Mitä kaikkea tästä voisi päätellä, millaisen profiilin piirtää kaapin käyttäjästä? Ainakin sen voisi kai päätellä, että taloudessa ei ole lapsia, ei koiraa eikä kissaa. Ehkä myös sen, että kyseessä on nainen, koska hyllyillä ei ole ainuttakaan olutpulloa, ei maitoa, ei makkaraa, ja tuotteet ovat kevytversioita tai luomua. Avattu kuiva valkkis on selvästi yksinäisen naisen tekosia. Paljonkohan siitä on vajentunut ja millä aikavälillä?

Olen joskus huvittanut itseäni lukemalla Helsingin Sanomien perjantailiitteestä selostuksia julkkisten roskiksista. Toimittajat ovat tehneet kohteisiin salaisia iskuja ja profiloineet näin milloin Madonnaa, milloin jotain poliitikkoa. Kerrassaan hauskoja analyyseja. Ehkäpä seuraavaksi leväytän pramille oman jätepussini sisällön, sillä enemmän ihmisestä taitaa kertoa se mitä hän taakseen jättää kuin edestään löytää. Esimerkiksi oma sillipurkkini valehtelee minusta, joka en koskaan syö silliä yksinäni. Purkki jäi kesävierailta, joita kestitäkseni sen heinäkuussa ostin. Odotan että se pilaantuu, jolloin voin heittää sen pois. Tästä jääkaappi-roskisideastahan saisi hauskan meemin - vapaasti käytössä!

Koskapa jääkaappini henki yksinäistä autiutta, lähdin aamutuimaan kauppaan, lähimarketiin. Otin käteeni Gefilus-piimän ja katsoin viimeistä myyntipäivää, merkintäpuoli oli käännetty kaikissa purkeissa seinään päin. 5.9. En osta. Työnnän käteni ensimmäisen rivin välistä toiseen riviin ja pujottelen purkin esiin, käännän merkintäpuolen neonvaloon ja oikealle etäisyydelle likinäköisistä silmistäni. 6.9. En osta. Panen purkin samasta raosta takaisin ja ujutan käteni entistä kauemmas maitohyllyn kylmään kitaan, takimmaiseen riviin. Poimin jälleen purkin, käännän merkintäpuolen esiin, sopivalle etäisyydelle. 13.9. Heureka! Tämän otan. Harmittelen vain sitä, että en suoraan työntänyt kättäni takariviin, kuten valtaosa asiakkaista tekee. Kauppiaitten kannattaisi ehkä harkita uusien tuotteitten sijoittamista eturiviin, jos haluavat myydä vanhoja elintarvikkaieta asiakkailleen. Moni menisi lankaan ennen kuin oppisi uudet kujeet.

Pääateriaksi tekee tänään mieli herkullisen näköisiä pieniä ruskeita kaalikääryleitä. Minulle riittää kaksi, mutta kelmuun käärityssä pakkauksessa on kuusi, vissiin ehyelle perheelle tarkoitettu herkku. Katson sitten ohuita pihvejä, ja vesi herahtaa kielelle. Nämäkin ovat perhekokoa, neljä kappaletta ihania ohuita leivitettyjä fileitä. Tilastot taitavat valehdella, ja maailma onkin täynnä isoja onnellisia talouksia, eikä tällaisia surkeita yhden naisen symbiooseja. Hobby Hallin kauniit lakanatkin ovat aina kahdelle, samoin päiväpeitteet ovat leveään parivuoteeseen, johon minä hukkuisin. Päätän laittaa jääkaapin munista omeletin yhdelle ja paahtaa sen kanssa vaikka grahamleivän, salaatiksi porkkanaraastetta. Säästyypä rahat. Korissani on vain piimäpurkki, juusto ja grahamleipä.

Jään hetkeksi kassalle norkoilemaan ja lukemaan odotellessani Iltistä. Eräs "äiti" kirjoittaa Tekstaripalstalla Porvoon kirkonpolttajasta, että voi voi, jälleen yksi nuori joutuu vankilaan alkoholin vuoksi.

(Maalaus Thomas Griffiths Wainewright)

9 Comments:

At 4/9/06 14:43, Anonymous Anonyymi said...

Voisitko tarkistaa lakanoiden myyntipakkausten kokoja!
Niitä on yksittäisiä, kaksittaisia tai tuplaa.

Aino

 
At 4/9/06 15:09, Blogger Iines said...

Viimeksi kun selasin ystäväni paksuhkoa luetteloa, ei haluamiani lakanoita ollut kuin kahdelle. Kauneimmat lakanat olivat aina parilakanoita tai tuplapakkauksessa, ja yhdelle hengelle oli usein vain yksi, korkeintaan kaksi mallia, jotka eivät miellyttäneet eivätkä tuntuneet laadukkailta. Lisäksi tarjous koski vain "lakanoita kahdelle".

Jos nyt on valinnan varaa, se on tietenkin hyvä asia.

 
At 4/9/06 17:17, Anonymous Anonyymi said...

Lakanoita saa useimmiten niin, että paketissa on yksi pussilakana ja yksi tyynyliina. Tämän huomion olen tehnyt omissa kaupoissani.

P.S. Toivottavasti ostit sen Iltiksen. Itse en ota ikinä kaupassa ensimmäistä maitoa, mutten myöskään ensimmäistä lehteä, sillä yleensä sen on joku jo (kaupassa)lukenut.

 
At 4/9/06 18:21, Blogger Leonoora said...

Hiivatin hauskasti kirjoitat aiheesta. Varoitan muuten siitä avatusta viinistä: Juo se mahdollisimman äkkiä pois, tai ainakin siirrä pulloihin. Kesällä maalla huomasin, että vajaa, avattuun pahvikuoriseen viinipönikkään oli kehittynyt öklöttävää hometta. Vaikka olikin kylmässä avaamisen jälkeen. Oli ilmeisesti liian kauan! Onhan siinä kotelossa mainintakin ettei se säily (oliko) neljää viikkoa kauemmin.

 
At 4/9/06 19:59, Blogger Iines said...

Kyllä viini säilyy hyvänä hanapakkauksessakin, jos se on jääkaapissa. Ostin nimittäin alkukesästä yhden laatikon, ja jouduin sitten kokokesäiselle antibioottikuurille, jolloin en nauttinut edes saunaolutta. Viini oli 8 viikon jälkeen aivan hyvää, todisti usea ihminen.

Anonyymi, en sillä kertaa ostanut Iltistä vaikka selailin sitä. Mitäs vuoraavat kassajonon vierustan makeisilla ja lehdillä niin ettei kulkemaan mahdu. Minäkin otan aina toisen lehden, en päällimmäistä, koska moni muukin plaraa lehteä.

 
At 4/9/06 20:32, Blogger sivuaskel said...

Tirkistelyaiheesi innosti. Kiva lukea sinulta vaihteeksi kevyempää humppaa. :) Don't worry, be happy.

 
At 4/9/06 20:42, Blogger Iines said...

Kiva, aika lailla epäröin humpata, mutta päätin kokeilla. Nyt taas tekee mieli kirjoittaa seuraavaksi vaikka jotain kirjallista.

Tämähän on kai sitä haircutia, tukanleikkuuta? Vastinetta noille edellisille aika kiivaillekin keskusteluille, joissa osa on repäissyt vissiin pelipaitansakin..

 
At 4/9/06 21:58, Blogger Liisa said...

Minä menin aivan sanattomaksi edellisestä postauksestasi. Aiheen takia ja muutenkin on ollut vaikeita päiviä. Olin pari päivää ilman konetta ja kirjuuttelin päivän tapahtumia kynällä paperille aivan kuten sinä tuossa jääkaappisi sisältöä. Tarkkaan.

Kiva tänne on aina tulla, vaikka ei kommentointijuoneen pääsisikään mukaan.

Odotan uteliaana seuraavaa pärettäsi pinon jatkeeksi.

 
At 4/9/06 22:12, Blogger Iines said...

Se oli vaikea päre, joka vaati saada tulla ulos. Toivon hartaasti, ettei noihin asioihin olisi enää tarvetta palata. Se pulppusi tuolta Panu Höglundin blogin kommenttilaatikosta erään anonyymin - kuinkas muuten - huippuilkeästä ja törkeästä solvauskirjoituksesta, joka kohdistui minuun, bloginimeltä mainiten. Minun oma mieleni ei pysty ohittamaan tuollaisia, ennen kuin olen käsitellyt ne jotenkin. Ja se on nyt pois minusta, se paha mieli, ja katson taas eteenpäin.

PS Nyt on kiire katsomaan Voimalaa, jossa esiintyy muuan lempibloggaajani Minttu Hapuli - Siiveniskuja-blogin kirjoittaja.

 

Lähetä kommentti

<< Home