10.11.06

Miten nyt eteenpäin?

Nyt meni ajopeli, ei kun laskuri alta. Miten tästä eteenpäin? Mistä mielekkyys bloggaamiseen? Mikä lopetti kotimaisen Laskuri.netin palvelut? Mistä nyt katsoo, mistä kukin tulee ja mitä juttua lukee ja ennen kaikkea, kuka blogissa parhaillaan häärää? Näitä laskurin tietojahan usein korostetaan, kun manailee blogilistaan liittyviä tilastojuttuja, kuten ohuita tilaajamääriä. Että niistä laskureista saa todellisen informaation.

Ilmeisesti Site Meter on hyvä laskuri. Jokin siinä kuitenkin mättää, koska en osannut asentaa sitä aiemmin Illuusia-blogiin, vaikka yritin. Se alkoi lähettää torsoja tilastoja sähköpostiini, mutta ei asettunut silti sivuille. Lisäksi Site Meter lienee julkinen, muidenkin katsella. Ainakin minä tuijottelin eilen erään lukijan Site Meteria ja huomasin, että hyvänen aika, sehän näyttää palveluntarjoajani kaupunginkin. Eipä siinä mitään, täällä olen missä olen antanut ymmärtää olevani, mutta oli se silti yllätys. Ajatella, jos tapanani olisi huudella anonyyminä puskanikkinä ihmisten blogeissa muka jonain rovaniemeläisenä tms. Sitten bloginhaltija lukisi laskurista, että jaaha, Porista tuo rovaniemi onkin. Luulenpa, että jollekulle nalli napsahtaa, suoraan ohimoon.

Olen yrittänyt etsiä kotimaista laskuria, mutta ei tunnu olevan. Olisiko niitä joitain helppoasenteisia jollakulla lukijalla tiedossa?

(Juliste Tamara de Lempicka)

24 Comments:

At 10/11/06 11:32, Blogger Hillitty Kukko said...

Site Meter on ihan hyvä laskuri. Se ei ole julkinen, jos niin ei halua. Valittavana on 3 privacy leveliä.

Se todellakin näyttää kaupungin tai kaupunginosan, muttei välttämättä omaa. Joten täysin luotettavana lähteenä sitä en pidä, jos haluaa olla selvillä missä kukakin on.

-C-

 
At 10/11/06 13:27, Anonymous Anonyymi said...

Onko suomalainen laskuri todellakin lopettanut vai eikö se vain näy Blogger Betassa?

Yhdessä blogissani (Blogisisko 2) on nimittäin edelleen luku näkyvillä. Mittari lähenee lukua 50 000. Siinä on tänään 47573. Lieneekö juuttunut?

Luin joskus jostakin mittarista, johon voi laittaa alkuluvuksi sen, mihin aikaisempi mittari pääsi. Se olisi kätevää.

Lienee parasta pitää useita mittareita. Myös ClustrMaps, Statcounter jne.

Minulle mittarit ovat tärkeitä, sillä Blogilistalla tilaajia on aktiivisissa blogeissanikin vähän, mutta sännöllisiä lukijoita paljon, suuri osa Blogilistan ulkopuolelta.

 
At 10/11/06 13:33, Anonymous Anonyymi said...

On se mittari lopahtanut, sillä elokuun alussa on ollut muistikirjani mukaan sama luku ja kävijöitä on ollut kuitenkin jatkuvasti päivittäin muiden mittareiden mukaan. On jäänyt 50 000 lukijaa juhlimatta.:(

 
At 10/11/06 13:43, Anonymous Anonyymi said...

Vielä kolmas viesti samasta asiasta. Laskuri lähetti edelleen uusia salasanoja vielä lokakuussa, jolloin yritin saada laskurin Blogger Betaan.
Blogisisko

 
At 10/11/06 14:09, Blogger Iines said...

Puhun siis Laskuri.netin tilastoivasta kävijälaskurista, jossa on monenlaista tietoa. Puhummekohan, blogisisko, samasta mittarista? Tässä ei nimittäin taida näkyä kokonaiskävijämäärä, ainakaan en ole huomannut sellaista.

Tuo Site Meter vaikuttaa lupaavalta, ellei nyt sitten joku vielä ehdottaisi jotain kotimaista hyvää.

 
At 10/11/06 14:48, Anonymous sb said...

Mihin noita mittarin tietoja tarvitsee jos blogissa joka tapauksessa käy paljon lukijoita. Se että blogia luetaan lienee tärkein tieto, itseäni ei ainakaan kävinä juuri innosta tietojeni kaivelu.

 
At 10/11/06 15:32, Anonymous Anonyymi said...

http://laskuri.tiedot.net/

Käypä tuolla vilkaisemassa. Minulla on tämä vuodatusblogissa ja ainakin tänään se on liikahtanut muutaman pykälän eteenpäin.

Aamulla kirjoitin tänne pitkät jorinat, jotka katosivat taas jonnekin. :)

 
At 10/11/06 15:32, Anonymous Anonyymi said...

http://laskuri.tiedot.net/

Käypä tuolla vilkaisemassa. Minulla on tämä vuodatusblogissa ja ainakin tänään se on liikahtanut muutaman pykälän eteenpäin.

Aamulla kirjoitin tänne pitkät jorinat, jotka katosivat taas jonnekin. :)

 
At 10/11/06 16:39, Anonymous Anonyymi said...

:-x

 
At 10/11/06 16:46, Anonymous Blogisisko 2 said...

Minä tarkoitan tätä laskuria, joka on Blogisisko 2-blogissani.

Minusta on tärkeää tietää vähän tilastoja. Olin vähällä sulkea Narniassa-blogini yksityiseksi, kun ajattelin, että seuraava Narnia-elokuva tulee vasta 2008. Sitten huomasin tilastoista, että blogilla on vaikka kuinka paljon lukijoita, jotka lukevat sitä pitkäänkin. Joten jätin sen avoimeksi.

 
At 10/11/06 16:51, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Se mittari on lähtenyt taas liikkeelle. Luku on 11 korkeampi kuin aamulla.

Blogisisko

 
At 10/11/06 16:53, Blogger Iines said...

Aivan, blogisisko, kyseessä on eri laskuri. Tässä meikäläisen laskurissa luki että Laskuri, ja tämän palvelun ilmoitettiin kokonaan poistuneen Laskuri.netin sivuilla.

Niin, ei minusta ole mitään erikoista siinä, että on kiinnostunut lukijoistaan, päinvastoin.

Katson tuota osoittamaasi, Liisa, mutta ei kuulosta hyvältä, että "ainakin tänään se on liikahtanut---" :) Yritän laittaa Site Meterin pikapuoliin, vaikkapa kokeeksi kuvablogiin. Tämä olkoon vähän aikaa ilman.

 
At 10/11/06 18:31, Anonymous Anonyymi said...

Minä vaihdoin lennosta tähän:

http://www.shinystat.com/en/

Kohta on koossa tiu kävijää!

 
At 11/11/06 02:10, Anonymous Tiia said...

http://extremetracking.com

Paras.

 
At 11/11/06 04:46, Anonymous sb said...

Mitä väliä on sillä kuka olen ja mistä kirjoitan. Kunhan kysyn ;)

 
At 11/11/06 10:37, Blogger Iines said...

Kiitos vinkeistä, tsekkaan kaikki.

sb, onhan se nyt kiva tietää muistakin taustoja, vaikkei se mitenkään välttämätöntä ole. Eikö ihminen kiinosta, mitä? ;)

 
At 11/11/06 11:22, Anonymous Anonyymi said...

a-k.h näköjään vasta opettelee käyttämään hymiöitä.

Annanpa sulle vähän mallia Kalevi poek...

Minäkin vierastin "hymeneitä" ensin, mutta naisiltahan kaiken "turha(maise)n" oppii :=#(

Siis mitä tietoo on laskureissa heiiii?
Mulla ei sellaista ole, eikä pahemmin kiinnostaaaa..:¤#"/

Näyttää Iineksellä olevan haku päällä oikein tosi mielessäääää ;=#), kun sen pitää saada tietoja ihmisistäääää :x|

:#=|?½£!"#¤%&/(;)µ€+\=?$-:=v!##µ

Kyllä emootiot tulee nyt hyvin ja selkeästi ilmaistua, kun hallitsee hymiöt :x/

 
At 11/11/06 11:29, Blogger Leonoora said...

Hahaahaa...!

 
At 11/11/06 11:48, Blogger Iines said...

Mitäkö tietoa on laskureissa?

Sieltä näet vierailijoiden määrän ja tuloreitin. Jos pärettäsi ei ole juurikaan kommentoitu, voi ilahduttaa tieto, että silti sitä on lukenut vaikka satakunta ihmistä. Tämä on se ensisijainen kiinnostuksen kohde.

Jos jokin nettiosoite toistuu usein, sen tietenkin huomaa ja tahtoo tietää, kuka blogisti/muu kiinnostuu teksteistäsi niin paljon, että palaa toistamiseen. Mitäs omituista siinä voisi olla? Olen pohjimmiltani sosiaalinen luonne ja kiinnostunut ihmisistä myös reaalissa, kaikista kohtaamistani. En koskaan tyydy vain katsomaan toista, vaan pohdiskelijaluonteena mietin kustakin kohtaamastani taustoja, toisista enemmän, toisista vähemmän. Luulen, että se osoittaa vain jonkinlaista ihmisystävällisyyttä, ihmisrakkautta, ollakseni vähän syvällishenkinen. Ja eivätkös ns. kirjailijaluonteet ole juuri tällaisia - äärimmäisen uteliaita kaikesta ihmiseen liittyvästä, triviaalistakin tiedosta? Juuri tämä yksityiskohtiin menevä uteliaisuus erottaakin minusta luovan kuvaajan ja teoreettisen tiedemiestyypin, joka on enemmän kiinnostunut yleisistä lainalaisuuksista ja kategorisoinnista.

Niin, RR, tietenkin minulla on aina haku päällä, ja tämä blogihan on kuulemma varsinainen viritys..

 
At 11/11/06 12:15, Anonymous Anonyymi said...

tämä blogihan on kuulemma varsinainen viritys..

Hyvä rysä.

 
At 11/11/06 12:28, Anonymous Anonyymi said...

Ai että sä voit nähdä, kuinka monta kertaa mä käyn kytiksellä sun blogissa?
Ja että mitä kautta mä tulen?

No - todistettavasti olen tietokonetta tähän mennessä aina käyttänyt...:=|

 
At 11/11/06 12:45, Blogger Leonoora said...

Miten liekin nauruhermot todella pinnassa tänään...ei vain löydy osuvaa merkkiä, tai kirjainyhdistelmää tämän ruudun äärellä ääntelyn ilmaisemiseksi!

 
At 11/11/06 19:30, Blogger Iines said...

Nyt on sitten Site Meter tässä blogissa asennettuna, samoin valokuvablogissa.

Raunolle tiedoksi, että kaikki näkyy, mutta eihän sen väliä, kun on puhtaat jauhot pussissa. Sitä paitsi vaatii suurta aktiviteettia selvittää kunkin koneen numero idioottivarmasti. Minulla ei into riitä aivan noin pitkälle ja voin sanoa, että RR:n konetyypistä tai IP-numerosta ei ole hajuakaan, kuten ei suurimman osan. Joskus muinoin blogihäiriköintiä selvittäessäni tutkin noita IP-osoitteita.

 
At 29/11/06 05:14, Blogger Janne said...

Tosi mielenkiintoinen blogi :) Heräsin tässä aamuyöstä syystä tai toisesta ilman herätyskelloa, ei nukuttanut ja tuli mieleen että "korjaanpa yhteen nettisivuprojektiin liittyvän ohjelmointikoodivirheen, jonka löysin eilen vai toissapäivänä"...blogilistan etusivua satuin kuitenkin vilkaisemaan ja löysin tieni blogiisi; tunti on nyt mennyt kirjoituksiasi lueskellessa.

Noh, asiaan, itse käytän tällä hetkellä mm. www.extremetracking.com :n ja www.google.com/analytics/ :n statistiikkasysteemejä.

Google tarjoaa joiltain osin kattavammat tilastot, Extremetrackingin käyttöliittymää on nopeampi selata.

 

Lähetä kommentti

<< Home