20.11.06

Site Meterin kertomaa

En ole tiennytkään, että lukijat ovat niin nirsoja. Sitä maltetaan viipyä blogissa keskimäärin nolla sekuntia. Ja minulla kun on tupa täynnä luettavaa, jonka pariin koetan arvoisia lukijoita houkutella kuvituksella, joka antaa oivalluksia ja esteettistä nautintoa. Nyt sitä huomaakin, että turhaa kaikki vaiva. Parempi olisi postailla muutaman virkkeen lausahduksia, joissa olisi jokin vitsin kaltainen juttu tai viduilla höystetty humoristinen purkaus.

Sitä vain kurkistetaan ovelta, ei raoteta linkkiluukkuja, vaan mennään kiireesti seuraavaan blogiin, jossa olisi ehkä hieman keveämpi ja lyhyempi ja iloisempi postaus. Taidan yhtyä Jörn Donnerin sanoihin, kun hän Suomen Kuvalehdessä toteaa kuivaan tapaansa: Kirjailijat luulevat, että heidän sanojaan luetaan. Kuvitelma on luultavasti väärä. Siis luetaanko blogeja sen vaivan ja innon edestä, jolla postauksia väsäämme?

Ehtiikö siinä nollassa sekunnissa lukea otsikkoa ja kappaleen alkua pidemmälle? Mitä tästä pitää ajatella? Se tosin ilahduttaa, että jokuset viipyvät minuuttitolkulla, ja jokuset sitäkin enemmän. Mutta mitä tuo hätäisyys kertonee blogikulttuurista?

(Maalaus Boris Kustodiev)

28 Comments:

At 20/11/06 15:09, Anonymous Anonyymi said...

Site meterin nolla sekuntia ei kerro koko totuutta. Aika lisääntyy, jos lukee kommentteja eli selaa sivuja edes takaisin, muuten ei, eli jos lukee vain postauksia vaikka puolen tunnin ajan katsomatta kommentteja, niin ajaksi merkkautuu tuo nolla sekuntia.

 
At 20/11/06 15:38, Blogger Iines said...

Niinkö? Tämä selittänee paljon. Mahtoiko päreeltä mennä pohja?

Juttu pohjasi kyllä omakohtaiseenkin huonoon omaantuntoon siitä, että usein lukee itsekin huolimattomasti toisten selvästi ajan kanssa laatimia hyviä päreitä eikä avaa kaikkia linkkejä, aina ei ainuttakaan.

Ja miten aina ilahtuukaan vaikka lyhyestäkin kommentista päreeseensä. Pitäisi varmaan enemmän muistaa toisia bloggaajia, pitäisi käydä kommentoimassa ahkerammin ja ennen kaikkea - linkata usemmin ja vähän muitakin kuin omia "kavereitaan".

 
At 20/11/06 16:42, Anonymous Anonyymi said...

Ainakin mä olen tosi nopee lukija ja vielä ymmärrän ainakin puolet.

 
At 20/11/06 17:14, Blogger Iines said...

Niin, vaikutat nopeaälyiseltä ja mikäli olen jäljittänyt sinut oikein, et tosiaan ole viikkoja viipynyt. :)

 
At 20/11/06 17:49, Blogger Eufemia said...

Sitemeter on siitäkin hupaisa, että jos joku pitää selainta auki pitkään ja käväisee samassa blogissa päivän mittaan muutamaan otteeseen, Sitemeter saattaa tulkita asian niin, että kyseinen lukija on viipynyt sivuilla koko käyntikertojen välisen ajan.

(Jos kerran jäljitystä harrastat: olen yleensä yksi täälläkin varmasti lukuisista htv:n asiakkaista. Saatan kirjoittaa joskus myös Helsingin yliopiston koneelta ja joskus harvoin Elisan tarjoaman yhteyden kautta.)

 
At 20/11/06 18:00, Blogger Leonoora said...

No voi sun kanssas Iines, kirjoitat hyvin, ja kiinnostavista aiheista. Sinulla lukijoita riittää. Lopeta noihin laskureihin luottaminen ja niiden tutkailu. Kirjoita vaan, äläkä rupea syyttelemään kanssabloggaajia laskureiden tuloksista.

 
At 20/11/06 18:06, Anonymous aurinkoon said...

minä ainaskin viivyn, olen hidas lukija, koska haluan nautiskella sillä, minkä lukemiseen ryhdyn. siinä mielessä olen kyllä nirsokin, että kaikenlaista helppoakevyttälyhyttä vitsinpätkää en jaksa moneen kertaan tavata enkä tätä rajallista aikaa tyhjään tuhlata.

nyt en siis puhu sinun blogistasi, jossa viihdyn, vaikken aina samaa mieltä olekaan. et kuitenkaan ole saanut minua suutetettua pois erimielisillä mielipiteilläsi, vaan ehkä jopa avartumaan.

tämä on siis kehua sinulle, jos et muuten ymmärtänyt ;<)

 
At 20/11/06 18:10, Blogger Iines said...

Ollakseni rehellinen - Site Meterin informaatio on mielenkiintoista. Sehän kertoo sivuilla kävijän sijaintipisteen, työnantajan, kiinnostuksen kohteet ynnä muuta relevanttia materiaalia blogiasiakkaasta. Eikös hyvä bisneskin pohjaudu asiakastutkimuksiin ja asiakastyytyväisyyskartoituksiin?

Ja muuten, miksi pitäisi sanoa, että enhän minä Site Meteriä tutki, huvikseni se vaan sivuillani köllöttää, kun muillakin on. - Niin, laskuri lienee useimmissa blogeissa? Blogikyttääjiä siis riittää, vaikka jokuset kuulemma piilottavat laskurinsa.

Muuten Eufemia, olen kyllä havainnut tuon mainitsemasi hupaisuuden, ennen kaikkea oman selaimeni viipyilysta ja palautumisesta omille sivuilleni.

aurinkoon, kiva jos et säikähdä niitä kärkevimpiä juttujani. Ne toimivat hyvänä tilaajakarsijana, jolla nättinenäiset irtoavat kuin syyslehti tuulessa. Mikä kumma Vuodatusta vaivaa, kun sinunkaan blogiisi ei pääse vastavierailulle?

 
At 20/11/06 18:15, Blogger Iines said...

Leonoora,

kukaan ei syytä ketään! Minä vaan ole niin perin pohjin kiinnostunut viestinnän monimuotoisuudesta. Sitä tämä on. Ei minulle riitä se, että kirjoitan kuin pikajuna olematta kiinnostunut syistä ja seurauksista!

 
At 20/11/06 18:26, Blogger Leonoora said...

Laskeekohan se laskuri, ja mitä, jos esim. klikkautuu jonkun toisen sivulla olevasta linkista?! Tietääköhän kukaan?

 
At 20/11/06 18:33, Blogger Iines said...

Siis mikäli oikein tulkitsin, se näyttää kyllä tuloreitin, esim. blogin osoitteen, tai Googlen hakusanan, jota käyttäen blogiin on tultu.

Monet bloggarithan ovat julkaisseet Google-sanalistoja, joita pitkin heidän blogiinsa on tultu. Omaan blogiini päädytään Googlesta useimmiten hakusanalla "ikkunaiines" tai "nokkosrokko" tai "paneminen".

 
At 20/11/06 18:37, Blogger Leonoora said...

Jassoo...no, oma hauskuutensa noilla tiedoilla on!

 
At 20/11/06 18:42, Blogger Iines said...

Rajansa kaikella, Leonoora. Niitä tietoja on hauska joskus silmäillä, mutta ei liikaa, koska ne ovat myös hämmentäviä.

 
At 20/11/06 20:36, Blogger Sedis said...

Minä ainakin käyn aina jääkaapilla Ikkuna-Iinestä lukiessani!

Ei vaineskaan.

 
At 20/11/06 21:17, Anonymous Arru said...

Kyllä minä luen juttusi aina tarkkaan, vaikka harvoin kommentoin. Sinulla on aina joku mielenkiintoinen aihe tai näkökulma, joka herättää ajatuksia.

Vuodatuksessa on muuten jotain vikaa; en päässyt äsken omaan blogiini ollenkaan. Toivottavasti menee ohi

 
At 20/11/06 21:48, Anonymous Anonyymi said...

Minä luovuin laskurista jo kokonaan.

 
At 20/11/06 22:33, Blogger Sari said...

Eräs syy lisää olla hankkimatta laskuria! ;)

Itse olen usein joissakin blogeissa sen nolla sekuntia, jos ei ole mitään uutta tapahtunut. Joskus tosin jo kaksi ensimmäistä lausetta kyllästyttävät, ei tässä elämässä ole aikaa turhien blogien selailuun.

Mutta tästä sinun blogistasi ei vielä ole tullut karattua tylsymisen vuoksi.

 
At 21/11/06 01:01, Anonymous Anonyymi said...

No jaa.

 
At 21/11/06 03:12, Anonymous aurinkoon said...

no joo, oikeasti en olekaan herkkä säikähtämään, varsinkin jos joku/-kin saa herätettyä mielenkiintoni.

tuo vuodatus niin!!!
eikö se taaskaan toimi???
systeemiin on kuulemma lisätty viime viikon lopulla kapasiteettia ja siitä se näyttää menneen sekaisin (lopullisestiko?). vkloppuna en itsekään päässyt kehiin, mutta eilen jo sain tungettua postauksen blogiini. nyt ei voi kuin toivoa sitä parasta ja pelätä pahinta.

 
At 21/11/06 07:30, Anonymous diogenes said...

Jos saitilla on jotain humoristista roskaa niin häivyn heti.

 
At 21/11/06 08:51, Blogger Iines said...

Sedikselle, minäpä kävin eilen jääkaapilla juuri kun muuan bloggari oli uutisissa antamassa lausuntoa elokuvahistoriasta... Ei vaan eiska, katsoin koko jutun.


Vuodatusongelmat ovat ehkä nyt häipymässä, huomasin. Toivotaan parasta. Harmi vaan, että mm. Saturation ehti hävittää upeat kuvabloginsa..

 
At 21/11/06 09:16, Anonymous Anonyymi said...

No onpa täällä ollut ongelmia! Aivan säikähdin kun avasin nyt aamulla koneen ja lukuisien kommervenkkien kautta sain blogilistan auki ja Ikkunaiinestä ei näkynyt koko listalla. Ja haku vastasi, ettei koko blogia löydy! No onneksi löytyi! Huh! En ole tietenkään koko avaraa blogimaailmaa kiertänyt, mutta tähän ikkunaan kyllä toistuvasti ja mieluusti palaan. :)

 
At 21/11/06 09:30, Anonymous Anonyymi said...

Niin Liisa, tämä blogi takkuaa usein, en pääse itsekään aina sisälle, kirjoittamaan tai lukemaan kommentteja, en saa kuvaa tms. Enkä saa tätä muutettua beta-versioksi, koska blogi on liian laaja, ilmeisesti kommenttiosioltaan, niin ymmärsin.

Jos perustaisin uuden blogin, tämä jäisi, samoin suuri osa tilaajia, koska jokainen blogilopetus vie mennessään osan lukijoita, jotka eivät löydä uuteen blogiin.

 
At 21/11/06 10:39, Anonymous Anonyymi said...

Ajatteletko, että jos jatkaisit uudella betaversiolla, johon laittaisit viimeiseen postaukseesi linkin tästä blogista, lukijat vähenisivät?

En usko, että niin kävisi, koska vakituiset kävijät kyllä heti ottaisivat blogiosoitteen kirjanmerkkeihinsä ja/tai kiiruhtaisivat tilaamaan hyvän blogin. En ole itse niin toiminut, mutta olen hyvin pysynyt matkassa muutamien muuttajien perässä.

 
At 21/11/06 11:30, Blogger Iines said...

Liisa, kyllä arvelen, sillä niin kävi viimeksikin kuin vaihdoin Illuusiasta ikkunaiinekseen. Osa blogin lukijoista on aina, itse kullakin, laiskoja lukijoita, jotka eivät viitsi heti tilata uudelleen ja sitten ehkä unohtavat, osa on satunnaisia lukijoita, jotka eivät huomaa tilata jne. Osa ei huomaa ehkä linkkiä jne.

Vaan jotain pitäisi tehdä, kun tämä alkaa käydä tosi hankalaksi reistailuineen. Olen kyllä kuullut eräästä tapauksesta, jolle Blogilistan pitäjä siirsi vanhat tilaajat tämän perustettua uuden blogin...

 
At 22/11/06 09:43, Anonymous Anonyymi said...

Tasta visiitista taitaa tulla pitka. Site meter voi kertoa sitten kun olen lopettanut. Ei siis aivan heti.

 
At 22/11/06 18:15, Blogger Näkymätön tyttö said...

Blogilistallahan voi itse ilman ylläpitäjien avustamista muokata bloginsa tietoja, muuttaa osoitteen ja vaikka nimenkin jos haluaa, niin ainakin tilaajat pysyvät mukana ja uudellekin blogille voi siirtää vanhat tilaajansa.

Minustakin nuo tilastot ovat hauskoja, jos niitä ei ota kauhean vakavissaan. Kävijämäärillä ei ole niin väliä, kiinnostavampaa on katsoa mistä blogiin päädytään ja missä lukijat ovat (kerran viikon ajan joku luki blogiani sisäministeriön poliisiosastolta, se oli jännittävää).

 
At 22/11/06 19:05, Blogger Iines said...

Näkymätön tyttö,

niinkö? Voiko todella? Tämähän on hyvä uutinen. Voin tehdä uuden blogin beta-versiona ja säilyttää saman osoitteen? Olenpas tumppu, kun en ole tiennyt.

HPY,

hauskaa, että viihdyit, kiitos sanoistasi!

 

Lähetä kommentti

<< Home