12.7.06

Kesä korkeimmillaan

Tämän täydemmäksi kesä ei voi tulla!Ruusut kukkivat läkähtyäkseen, ritarinkannukset availevat nuppujaan puolivarjoisalla paikalla, mustikat sinertävät rinteessä. Puna-apilat ja virnat kukkivat, ohdake on avannut kukintonsa perhosille ja kaikille pikku surisijoille. Jokunen sienikin jo nostaa lakkiaan metsätien vierustoilla.Vesi on lämmintä, mansikat kypsiä jo pitkän heinänkin keskellä villiintyneellä vanhalla mansikkamaalla. Ilmassa on täyteläinen, syvä luonnon yhteistuoksu, metsänpohja ja kukkaset ja heinät kaikki yhdessä. Jos elettäisiin aikaa muutama vuosikymmen sitten, olisi heinäaika. Olen lapsena leikkinyt piilosta heinäpellolla. Se oli hauskaa!
Panen tähän vielä toisen kuvan, jonka otin tänään saunalta, kun olin kuvaamassa kuvablogini perhoskuvia. Yllätin kamera valmiusasennossa villikissan, joka loikoili leppoisasti aurinkoisella saunan terasilla. Kolmen nopeasti näpätyn ja ylivalottuneen kuvan jälkeen kissa livahti pakoon. Epäilen, että sillä on pennut jossakin saunalla, koska olen nähnyt sen siellä ennenkin. Kerran ennenkin saunalla oli kissapoikue. Tuo villikissa on liikuttava, se ei näytä onnelliselta. Sen toinen silmä on ihan kuin hiukan turvoksissa tai pienempi kuin toinen, ja toinen korva roikkuu hieman. Olen varma, että villikissakin kaipaa hellyyttä.

8 Comments:

At 13/7/06 10:45, Blogger Leonoora said...

Oi en kestä! Villikissa ja kissapoikue! Olisiko kissaäidin korvissa punkkiarmeija. Se pitäisi lääkitä, jos niin on.
Upeita perhoskuvia. Meidän pihassa lentelee harvinainen laji. Pikkuruiset sinisiivet. Niitä ei kai ainakaan ole tavattu kovinkaan monesta paikasta Suomessa.

 
At 13/7/06 11:02, Blogger Iines said...

Sain eilen kuvan yhdestä sinisiivestä - tosin suhmuraisen joten en julkista sitä. Sinisiipi oli niin röyhkeä, että ajoi ruskean perhosen pois ohdakkeelta ja alkoi itse imeä sitä. Olen muuten juuri kirjastossa hakemassa perhosoppaita, ja vilkaisin täällä samalla sähköpostini, kun pääsin nopealle koneelle.

Pst Aamu alkoi loistavasti: juoksin melkein nokikolarin syliin. Saapui rassaamaan piippuni aamuvarhaisella.

 
At 13/7/06 12:53, Anonymous Anonyymi said...

Silittikö mirriä?

 
At 13/7/06 13:58, Anonymous Anonyymi said...

Onko tuossa painovirhe?

A 2

 
At 13/7/06 20:19, Blogger Iines said...

Vai mirriä. No ei se ollut sellainen sutenööri, nuori kloppi oikeastaan ja panin sen lujille huvilalisästä. Minua ärsytti laskussa ollut epätasa-arvoinen 20 euron vapaa-ajan asunnon lisä nuohouslaskun päälle. Kiinteistöverokin on paljon korkeampi kuin paikallisilla asujaimilla, vaikka tönö on pienempi kuin maalaistalot.

 
At 14/7/06 19:10, Blogger Iines said...

Näin muten tänään taas tuon villikisun saunalla ja mielestäni sen maha pullotti! Kyllä nyt on niin, että siellä on kohta villikisuja enemmänkin. Pahaan aikaan, sillä saunalla on kohta nukkujia ja pesue häiriintyy.

 
At 14/7/06 22:39, Anonymous Anonyymi said...

Silititkö mirriä?

 
At 15/7/06 09:46, Blogger Iines said...

Vai tällainen se painovirhe olikin. Ja minä kun jo luulin jotakin rietasta. :)

No eihän villieläin päästä lähelleen, vaikka mieluusti olisin paijannut mirriä.

Kohta saan tänne tyttären kissan pallutettavaksi ja tiskirätiltä maistuvia suukkoja jakelevan koiran rapsutettavaksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home